Vi forstår godt, at det kan være nødvendigt med et lån en gang imellem, men vi vil gerne pointere, at hvis du har taget et forbrugslån, så bør du virkelig overveje, om du ikke skulle få det afbetalt så hurtigt som muligt. Hvis dine renter er meget høje, så bør du betale af på dit lån med det samme.

Har situationen siden du tog lånet dog ikke ændret sig, så er der alligevel noget at gøre. Det er klart, at hvis du ikke havde økonomisk overskud tidligere, så har du det nok heller ikke nu. Med mindre du selvfølgelig er begyndt at spare og prøver at tjene flere penge.

Start med at spare op

Det er nok nemmere for de fleste at spare op end at tjene flere penge. Det at tjene flere penge kræver nemlig, at du er i stand til at forhandle dig til en højere timeløn eller skifte job. Det er de færreste desværre villige til. Af denne grund bør du gå i gang med at spare med det samme. Måske kan du endda komme til at spare op, og så kan du bruge de penge på investering i Ether eller aktier.

Helt konkret bør du tjekke dine udgifter igennem og se, hvor du bruger for mange penge. Vi kan lige så godt sige det med det samme. Hvis du ryger, så er det nok der, du skal starte. Der er rigtig mange penge at spare ved at stoppe med at ryge. Derudover kan du også gennemgå dit klædeskab og sælge en masse af dit tøj på apps som Trendsales. Der burde nok være for et par tusind kroner, hvis ikke mere, og så får du samtidig ryddet op i dit skab. Her er der tale om en win-win situation. Du kan også spise mindre ude og tage en madpakke med på arbejde i stedet for at spise ude.