Vi kan alle komme i en situation, hvor vi mangler penge. Det er bare ikke sjovt at stå og mangle et beløb, der skal dække noget vigtigt. Dog er det meget forskelligt, hvilke løsninger der egner sig til at komme ovenpå igen. Du skal overveje det nøje, før du gør noget overilet. Derfor er det også vigtigt, at du er opmærksom på, hvilke situationer der kan retfærdiggøre, at du tager et lån. Ellers kan du hurtigt ende med at ende i en værre position, end du startede med, og så betyder det ikke så meget, at du fik dækket det beløb, du manglede. Læs med her, og bliv klogere på i hvilke situationer det er i orden at tage et hurtigt lån.

Hvis fremtiden er sikker

Der findes utallige nemme nye lån på markedet. Ofte vil du kunne stå med pengene i hånden i løbet af få minutter, og det er jo bare super fristende, når du mangler dem. Du har sikkert hørt om de mange faldgruber der er ved at låne, og det er da helt sikkert noget, du skal huske på. Problemet er ofte, at folk tager lån i situationer, hvor de slet ikke er sikre på, at de kommer til at kunne betale dem tilbage senere. I sådan nogle tilfælde er det en rigtig dårlig ide at låne.

Hvis du derimod er sikker på, at du kommer til at få flere penge i fremtiden, så kan et lån sagtens være en god ide. Det kan for eksempel gælde, hvis du lige har fået nyt arbejde, men endnu ikke har modtaget din første løn. Her er tale en om situation, hvor du ved, at du kommer til at få betydeligt flere penge i den nærmeste fremtid. Det skal altså ikke være sådan, at du formentlig får flere penge om et år. Det skal være en garanteret økonomisk forbedring, som du kan tage og føle på – og det skal være snart.

Hvis du rent faktisk mangler pengene

Det er altid vigtigt, at du kan betale tilbage. Selv hvis du virkelig har brug for pengene, skal du ikke tage lånet, med mindre du kan afdrage det relativt hurtigt igen. Ellers ender du med at betale dyre domme i renter. Hvis du er sikker på, at din fremtidige økonomi kan holde til det, så er lånet værd at overveje.

Det gælder dog først og fremmest, hvis du rent faktisk mangler pengene. Det kan for eksempel være hvis du mangler pengene til at købe vintertøj til dit barn, eller hvis du har brug for at betale kontingent i a-kassen. Hvis der er tale om forbrug, du rent faktisk ikke har brug for, som eksempelvis en blender eller et nyt tv, så er lånet i langt de fleste tilfælde en dårlig ide.

Er du overbevist om, at en lån kan være fornuftigt i din situation, så lån penge billigt med et strakslån. Men husk bare, at det rent faktisk altid er billigere for dig, hvis du helt lader være.