Mange har nok stået i den situation, at de pludselig har haft brug for penge. En bil der skal til reparatøren, en computer der er brudt sammen midt i studierne, og en knust rude kan alle stille krav om en pludselig betaling. Der er dog mange, der ikke har en god sjat penge stående på kontoen til sådanne udgifter, og så er det godt at man kan tage et lån.

Få råd til de spontane ønsker

Det behøver ikke at være et pludseligt nødstilfælde, der betyder at du må tage et lån. Det kan også bare være, at du har fået lyst til at købe noget nyt. Det kan være en gave til kæresten, en tur udenlands, eller et splinternyt computerspil til dig selv. Uanset hvad det er, har man ikke nødvendigvis tid til at vente på ens næste lønseddel, og så er der masser af lånemuligheder at vælge imellem.
Hvilket type lån skal man så vælge? Hvis det kun er tale om få tusinde kroner, er det måske minilån der er det perfekte valg. Det er der flere fordele ved.

Hurtige online lån

Et minilån er anderledes end et ordinært lån, man tager i banken. Man skal ikke møde op til samtaler, hvor man skal redegøre for hvad man har tænkt sig at bruge pengene på. I stedet skal man ansøge via internettet, og så får man pengene ind på banken kort tid efter. Mange sådanne lånudbydere tilbyder lån på mellem 3.000 og 20.000 kr., så man kan bare vælge det der passer bedst til ens behov.

Hvad skal man kigge efter ved lån?

Der er mange forskellige lån at vælge imellem, og de vigtigste forhold er renten og løbetiden. Renten er det der bliver lagt ovenpå, jo længere tid der går. Løbetiden er den tid, man har til at betale. Hvis det er et stort lån, er det for eksempel klogt at vælge en med en lang løbetid, og en tilsvarende kort rente. Det er de færreste der hurtigt kan skaffe 5 eller 6-cifrede beløb indenfor en kort årrække. Så skal man sprede det ud over årtier, selvom renten så betyder, at det samlede beløb bliver større.
Minilån har dog oftere en kort løbetid og forholdsvist høj rente. Det betyder, at det hurtigere kommer ud af verden, men det kræver godt nok også, at man er sikker på i den nære fremtid at kunne betale det tilbage.

Tænk dig godt om, før du vælger et lån

Fordi man 100% selv står til ansvar for hvad man bruger pengene på, skal man dog også passe godt på med økonomien. Det er alt for nemt at se lån som en hurtig udvej, som man kan tage hver gang man lige er i pengenød. I stedet skal man forsikre sig, at der ikke er andre måder at skaffe pengene på. Man skal også være sikker på, at ens økonomi er velfungerende nok til de månedlige afdrag, for ellers ender man bare i en ond spiral af gæld og gebyrer.