Mange mennesker tager i dag lån. Som udgangspunkt vil de fleste gerne undgå dette, men det er ikke altid ligetil. Langt de fleste mennesker tager et eller flere lån i deres liv. Sådan har det været i mange år, og sådan forbliver det nok. Typisk tager man et lån til hus eller bil. Ligeledes kan man dog sagtens tage mindre lån. Her kommer minilånet ind i billedet. Et minilån er et mindre lån på under 10.000 kroner. Samtidig er det et lån, man tilbagebetaler inden for forholdsvist kort tid. Et minilån fungerer som regel over nettet, og går ganske hurtigt.

Hvornår kan man bruge et minilån?

Hvornår folk har brug for et minilån, er individuelt. Er køleskabet tomt sidst på måneden, er der nogle der vælger at låne. Ved man at der kommer penge ind på kontoen snart, er gælden nemlig hurtigt ude af verden. Her kan du låne penge online. Nogle vælger eksempelvis også at tage et minilån til jul. De fleste vil gerne forkæle dem, de elsker op til julen. Og mangler man lidt penge, er minilånet ofte en simpel løsning.

Der er især mange unge mennesker, der tager denne slags lån. Typisk søger unge mennesker mindre lånebeløb. Er man i tyverne, er det i mange tilfælde ikke huslån, man er ude i. Det kan bare være lån man tager, for at få måneden til at hænge sammen. Er man udeboende og måske på SU, dækker SU’en ikke altid de behov, man har. Derfor vælger en god del unge mennesker denne løsning. Selvfølgelig er der også SU-lånet. Dog kræver dette naturligvis at man er under uddannelse og på SU.

Hvad kræves der for at tage et minilån?

Alt afhængigt af hvor man låner fra, skal man have en bestemt alder. Nogle steder skal man være 18 år, andre steder mindst 25. Samtidig skal man altså også have en fast indkomst. Er man registreret i RKI, er ens lånemuligheder meget begrænsede. Det er altså vigtigt, at man har gode muligheder for at tilbagebetale gælden. Selvom der er lidt forskellige krav, er det dog stadig hurtigere end at gå i banken. Det hele foregår online her, og tager forholdsvist kort tid. Vil man låne fra banken, skal man først aftale et møde.

Når man er sidder i mødet, begynder forhandlingerne. Man skal nemlig forklare, hvad man vil bruge pengene på. Samtidig er der en del papirarbejde. Forskellen på online lån og banklån er, at online lån ikke kræver nogen form for sikkerhed. Dette gør banken typisk ved større lån. Eksempelvis ved hus- eller billån. Her stiller man sit hus eller sin bil som sikkerhed. En slags forsikring til banken. Hvis man ikke kan betale pengene tilbage til banken, kan de sælge hus eller bil for at dække tabet. Lige meget om man låner 5000 kroner online eller halvanden million gennem banken, skal man altså tænke sig om. Det er nemlig vigtigt, at man betaler alt tilbage. Med renter, naturligvis. Det er trods alt det, man skriver under på, inden man låner pengene.