Er du i modsætning til mange andre den type der har økonomisk overskud og dermed også penge i overskud, så kunne denne artikel være meget interessant for dig. En af fordelene ved økonomisk overskud er selvfølgelig, at man kan spare op. Denne opsparing kan man så bruge på at investere i aktier, kryptovaluta og meget andet. I 2021 er det blevet meget nemt at investere, fordi der er så mange forskellige brugervenlige platforme i Danmark og i udlandet.

Generelt om investeringer

Når man snakker om investeringer, så hører man oftest kun om de gode historier – de historier, hvor folk har tjent mange penge på at købe én enkelt aktie, og så handler de ikke mere. Det er dog meget sjældent, at det sker. Det er nok det samme som at spille lotto, hvis vi snakker om sandsynlighed. Det er dog ikke noget, vi har regnet på. Pointen med dette afsnit er at fortælle dig, at du skal være opmærksom på, at der er en del risici forbundet med investering. Hvor stor risikoen for en enkelt aktie eller aktiv er, kan vi ikke sige. Du bør altid læse op på det, du vil investere i, før du investerer i det. Kan du slet ikke tåle at tabe penge, så er investeringer ikke noget for dig – desværre.

Idéer til investeringer

Måske har du allerede købt aktier, og disse er måske allerede steget en del i løbet af dette år. Hvad kan man potentielt gøre nu? Du kan prøve at kigge efter små virksomheder, der måske kommer til at vokse i fremtiden. Mange kigger efter tech aktier. En del unge investorer vælger dog at prøve kræfter med kryptovalutaer – herunder Bitcoin og Ethereum. Disse kan være svære at forstå, men når man først har forstået dem, så giver de dog mening. Ønsker du at vide mere om disse, så kan du læse mere om dem herinde.

En del investerer også i indeksfonde, fordi de er nemmere at forholde sig til. Man køber en del af fonden, og så sørger de for resten af arbejdet. Det er dejligt nemt, men der er selvfølgelig stadig en risiko.