Du har sikkert opdaget det. I dag har mange tusinde danskere, muligheden for at låne penge på nettet, og der er derfor også mange, der benytter sig af muligheden. Inden man optager et lån på nettet, bør man dog bruge noget tid på at sætte sig ind i markedet, da der findes flere forskellige lånetyper. De forskellige lånetyper kan forvirre, hvis man ikke før har optaget et lån på nettet, og hvis du overvejer at låne, så kan du herunder blive klogere på, hvad et minilån er. Et minilån er nemlig en populær lånetype hos danskerne.

Et minilån er til de små ønsker

Navnet på lånet siger det egentligt fint selv. Et minilån kan fås fra 500 kroner og op til 15.00, og derfor egner et minilån sig godt til de små ønsker. Står man f.eks. og skal starte på studie, kan et minilån være en god lånetype, hvis man f.eks. skal have fat i en ny computer. Venter du med at optage et lån, vil du opdage, at der kommer nye minilån hver dag, hvorfor det kan være en god idé at undersøge markedet grundigt, inden man optager et lån.

Et minilån forløber sig typisk over 30 dage, hvilket er en overskuelig tidsperiode. Perioden er praktisk, så man hurtigt kan få tilbagebetalt lånet, så det er ude af verden. Er du 19 år eller over, har du gode muligheder for at kunne optage et minilån, hvis det bliver nødvendigt for dig.

Sørg for at du ikke står i RKI

Idet at det er nemt at optage lån i dag, kan man også hurtigt miste overblikket. Er det første gang, du optager et lån, burde der ikke være problemer, men har du mange lån og et mistet overblik, kan det være, at du er endt i RKI. Når man står i RKI, er man betegnet som en dårlig betaler, og det kan komplicere ansøgningen af lånet. Du bør derfor sørge for, at du ikke står i RKI, inden du sender en ansøgning om et minilån, så du kan være sikker på, at processen forløber smertefrit.

Sørg for at have styr på selv de svære fagtermer

Er du ung og på udkig efter et lån, vil du stensikkert møde en masse fagtermer, som du ikke har mødt før. Eksempler på disse kan være renter, låneomkostninger, ÅOP og lignende. Når du låner, er det dog vigtigt, at du har styr på disse fagtermer, så du kan være 100 % opmærksom på, hvad du skriver under på. Dette sikrer altså, at du ikke ender i en træls situation i fremtiden, hvor du har skrevet under på noget, som du ikke har læst eller undersøgt ordentligt – når du har optaget lånet, er det nemlig dit ansvar, og du står derfor også selv for tilbagebetalingen af lånet. Det er derfor vigtigt, at du finder det bedste lån for dig, så du kan smide bekymringerne væk og tilbagebetale pengene som aftalt. Det behøver altså ikke at være besværligt at låne på nettet.