I svære tider kan vi alle sammen blive ramt på økonomien, og flere og flere mærker konsekvensen af at vi befinder os i en tid med corona. Det betyder, at der er gravet et stor hul i den generelle økonomi, og er man uheldig, så kan det også ramme den enkelte borger, og i værste tilfælde en selv.

Lukning påvirker mange virksomheder og ansatte

Hele detailbranchen har været nedlukket, og det påvirker de danske virksomheder i et bredt omfang. Det gælder selvfølgelig detailvirksomhederne, men også de virksomheder der står for at levere vare til detailbranchen bliver ramt. På grund af dette har mange virksomheder et indtjeningstab, hvilket medfører at de bliver presset på deres likvider.

Den yderste konsekvens af dette, at små selvstændige må dreje nøglen om.  Ansatte i mange danske virksomheder risikerer at blive fyret, da usikkerheden for fremtiden stadig er stor. Hvis du er medlem af en a kasse, så kan du få dagpenge.

Hvis ikke kan du evt. få kontanthjælp, men det er langt fra alle der er berettiget til dette, og har du ting af værdi kan du godt se langt efter hjælp fra kontanthjælpen. Det er langt fra en optimal situation.

Et mindre lån kan være sidste udvej

Er man blevet fyret, så har man udgifter der skal betales, men samtidig en markant mindre indtægt eller slet ingen indtægt, og så kan det på den korte bane være svært at få enderne til at nå sammen. En kortsigtet løsning som mange vælger at benytte i sådan en situation, det er f.eks. at låne hos familien. Er det ikke muligt, så kan man vælge at tage et minilån, så man kan få betalt regningerne derhjemme og få mad på bordet.

Efter man har ”slukket den akutte ildebrand”, så gælder det om at få skåret ned på de udgifter man kan. Det kan være at sælge bil nummer to, det frigiver forhåbentligt lidt kontanter og sænker de månedlige udgifter. Alle poster i dit budget er værd at undersøge. Selv de mindre ting som at kigge på om man kan få et billigere mobilabonnement, undvære Netflix osv.

Udnyt friværdi i boligen

Kan du se at udsigten til et nyt job er lang, så kan den yderste konsekvens være at en flytning bliver aktuelt. Har du ejerbolig med friværdi, så kan det være at du kan optage et lån i din bolig, og på den måde få frigivet nogle midler som kan holde dig og din familie kørende indtil et nyt job er fundet, og en stabil indtægt er tilbage.