Føler du, at du sidder i en økonomisk sump, som du ikke kan komme ud af? Så er du ikke den eneste, for stadigt flere danskere mister kontrollen over deres økonomi og kommer ud af et forkert spor. Her ser vi på, hvad du kan gøre for at få mere styr på din økonomi, så læs med og få gode råd. 

Med de mange forskellige låneudbydere, der findes på nettet, kan det være fristende lige at tage et lån til noget, man gerne vil købe, og i nogle tilfælde kan det være nødvendigt med et lån, mens det andre gange kan være hensigtsmæssigt at overveje andre muligheder. 

Saml dine mindre lån til ét større 

Hvis du har mange små lån, kan det i nogle tilfælde være en god idé at samle dem, og er du i en situation, hvor fristen for de små lån er ved at udløbe, kan du få brug for et hurtigt samlelån, hvor du samler alle de små lån til ét større. Med et samlelån har man ofte en lidt lavere rente og en længere løbetid, og dermed har du mere tid til at få betalt lånet tilbage. Også ved et samlelån er der omkostninger og gebyrer, så ligesom ved de små lån, er det vigtigt at undersøge alt det med småt, inden man beslutter sig for et samlelån. 

Skær ned på de unødvendige ting 

I arbejdet med at få sin økonomi tilbage på sporet er der flere indsatsområder, man kan se på. Udover at samle sine små lån i ét større og undlade at optage ny gæld, kan man prøve om man kan optimere sit forbrug ved at skære ned på unødvendige ting som f.eks. kebab, lottokuponer, cigaretter og sodavand. Disse poster kan beløbe sig til rigtigt mange penge, penge som du i stedet kan bruge på f.eks. udbetalingen til en motorcykel eller en fantastisk rejse. Ved at lave mad selv og købe ind på tilbud kan du spare mange penge. 

Sælg dine brugte ting 

Hvis du har brug for flere penge i hverdagen, kan du også se, om du har noget, du kan sælge. Mange mennesker har kælderen eller loftrummet fyldt med gode ting, som de måske ikke selv vil bruge mere, men som andre fint kan bruge og som kan sælges på nogle af de mange online platforme for handel med brugte varer. Således kan du også selv benytte disse til at købe på, hvis du mangler noget. Ofte kan man finde varer, der aldrig har været brugt, måske ting som folk har fået i gave, eller der kan være tale om fejlkøb. På den måde kan du faktisk købe ubrugte ting til langt under prisen, så dette kan også være værd at overveje.