Med det beskedne beløb på lige knap 6000 kroner om måneden før skatten trækkes, er et liv på SU bestemt ikke et luksusliv. Med SU’en har man som ung studerende således et begrænset spillerum til at få råd til alle hverdagens udgifter. Der skal jo både betales for mad, tøj, rejsekort, studiebøger og ikke mindst husleje for pengene. Det er derfor da også fuldt forståeligt, at man som SU modtager kan føle sig en kende fortvivlet. For hvordan skal det nu være muligt at få de få penge til at slå til. Den gode nyhed er dog, at der faktisk findes et par metoder til at få din SU til at række.

Læg et realistisk budget

Med så snævert et økonomisk grundlag, så er noget af det allervigtigste man som studerende kan gøre, at lægge et realistisk budget – og så selvfølgelig følge det. Ved at vide præcist hvor meget du har at gøre godt med om måneden, vil du på effektiv vis kunne eliminere de fleste ubehagelige overraskelser. Hvis du opdager et par dyre månedlige udgifter, så vil det være en god idé at se om der findes en måde at gøre disse billigere. Din mobilregning eller bredbåndsforbindelse kunne være eksempler på denne type udgifter, og det vil ofte være muligt at finde en billigere løsning ved at undersøge markedet.

Lav en indkøbsliste

Det lyder måske en kende usexet, men der er faktisk rigtig mange penge at spare ved at have en indkøbsliste med sig i supermarkedet. Supermarkederne gør det nemlig rigtig nemt for deres kunder at falde for impulskøb. Ved at holde sig til ens medbragte indkøbsliste, så eliminerer man dermed fristelsen for at købe noget, som man hverken har til eller egentlig brug for. Gå desuden altid efter de gode tilbud. Du kan nemlig også ofte spare rigtig mange penge på denne måde. Køb også stort ind og frys ned i små portioner. På denne måde har du oven i købet også altid råvarerne til et hurtigt aftensmåltid liggende – og så er det langt billigere.

Køb dine bøger brugt

Det er desværre en kendsgerning, at du som studerende vil ende med at bruge rigtig mange penge på bøger. En ofte valgt løsning vil nu være at købe dine bøger brugt i så stor udstrækning som muligt. På denne måde kan du nemlig mere end halvere dine studieudgifter. En anden løsning kunne desuden være, at finde en bestemt bog som e-bog, hvilket også kan være en hel del billigere. Udnyt desuden også din uddannelsesinstitutions bibliotek så meget som overhovedet muligt.

Tag et SU lån

Hvis du alligevel skulle have for vanskeligt ved at få din SU til at række, så er der altid muligheden for at tage et SU lån. Selvom der selvfølgelig ikke er mange, der har lyst til at tage et lån, så er der faktisk gode grunde til at vælge et SU lån – når det nu skal være. Du finder nemlig ikke et billigere lån, hverken nu eller senere. Desuden har du også rigtig gode tilbagebetalingsbetingelser, og kan sprede dine afbetalinger ud over en lang årrække.

Tjek også denne side for mere info om SU Lån