Dette er sponsoreret indhold 

Som studerende kan det være en udfordring at få hverdagen til at hænge økonomisk sammen. Er du flyttet hjemmefra og startet på studie, er der lige pludselig en masse udgifter, som melder sig. Med et studie følger udgifter til studiematerialer og måske transport, samtidig med at de faste månedlige udgifter skal kunne dækkes. Er du studerende i enten København eller Aarhus, så sidder du sandsynligvis også med en høj husleje, som kan være svær at dække udelukkende med su’en. Her kan et su lån træde til som en hjælpende hånd til økonomien, så du kan undgå de røde minustal hver måned. Læs med her og få et kort indblik i, hvad du skal vide om su lån eller læs mere om su lån her. 

Det skal du overveje, inden du låner

Det eneste krav til at tage et su lån er, at du studerer på en su-berettiget uddannelse. Dette krav opfylder langt de fleste uddannelser, og flere og flere unge benytter sig efterhånden af lånet. At tage et su lån er altså en forholdsvis nem og hurtig opgave og endda også en mulighed, selv hvis du allerede har lidt gæld i bagagen. På trods af at lånet kan virke som en nem løsning på en presset økonomi, så sørg kun for at låne, hvis det virkelig er nødvendigt. Selvom det kan virke fristende, så er det som hovedregel en dårlig idé at låne for fornøjelsens skyld til eksempelvis shopping, rejser eller caféture. Renten på et su lån er nemlig 4%, hvis man er under uddannelse. Selvom dette er en lav rente sammenlignet med andre lån, så er det vigtigt at have en tilbagebetalingsplan, inden man låner. Begynder gælden først at vokse, kan det nemlig være svært at komme helt af med den igen. 

Hvor meget kan jeg få? 

Et su lån giver mulighed for hver måned at låne op til 3155 kr., og du bestemmer selvfølgelig selv, hvilke og mange måneder du vil låne til. Dette beløb stiger i tilfælde af, at du er forsørger. En anden mulighed er at låne i forbindelse med et udlandsophold, hvor mange udgifter ofte hober sig op på samme tid med både betaling af studieafgift, flybilletter og bolig. I de tilfælde låner du et samlet beløb for hele opholdet, og du har mulighed for helt op til 107.206 kr.