Det sker fra tid til anden, at økonomien driller enhver og det er derfor ikke en usædvanlig situation, hvis du står og mangler hjælp til økonomien nu og her. Her kan du få nogle gode retninger som du kan kigge i, for at få hjælp til selvhjælp.

Når du skal bruge penge nu og her

Først og fremmest må du se på, hvad der gør din situation så akut. Har du 0 kroner på kontoen og skal du akut til tandlægen, så kan det være svært at se andre muligheder end de onlinelån der kan findes på f.eks. hjemmesider som https://tankpenge.dk/laan-penge-akut/. Det er dermed ikke sagt at det er den bedste løsning.

Normalt når man havner i en tandpine, så kommer det et par dage i forvejen hvor de fleste prøver at bide smerten i sig og ser tiden an om der måske kan være tale om en mild infektion, som man selv kan skylle og børste væk. Det er her i disse situationer at vi danskere især skal lære at mærke efter og få hjælpen hurtigt.

Sørg for at komme de akutte tilfælde i forkøbet

Vi er slemme til at vente til det ikke er til at holde ud længere, hvilket både kan blive en dyrere behandling men også mere smertefuldt end nødvendigt. Hvis du allerede når smerten dukker op, begynder at søge efter løsninger på at kunne komme i behandling, så har du bedre odds for at enten et familiemedlem eller en god ven vil kunne hjælpe.

Banken vil som regel også have en forståelse for at skulle hjælpe med et hurtigt lån i sådanne tilfælde, men faktisk er der også en tredje mulighed for at få økonomisk hjælp, hvis det handler om akut tandlæge. Er du på overførselsindkomst, kan du nemlig søge om økonomisk hjælp ved din kommune. Det er dog vigtigt at du ikke tager afsted til tandlæge før du har deres godkendelse på plads, så sørg for at undersøge dine muligheder i opløbet.

Få en buffer bygget op til en anden gang

Når du er på den anden side af alt det stress med behov for akut hjælp, kan du med fordel få styr på din økonomi helt generelt, så du ikke skal risikere at havne i samme situation en anden gang. Der findes nogle helt basale ting du kan gøre for at optimere din økonomi og det er vigtigt også her at tage i opløbet.

Først bør du se på, hvad du har af indtægter og udgifter. Har du en SU som indtægt, kan du overveje om ikke et deltidsjob ved siden af kunne være noget for dig. Det kan måske være det der sikrer at du stille og roligt kan smide et par tusind på en opsparingskonto, så du har en buffer klar når en ny akut situation dukker op.

Hvis du ikke kan pille mere ved indtægterne, så kan du ret sikkert pille ved dine udgiftsposter. Undgå at købe latte når du er ude, men tag i stedet kaffen med hjemmefra når det er muligt. Drop de streamingtjenester som du alligevel ikke bruger nu. Det er bare få af de ting du kan gøre nu og her.