Det er i dag nemmere end nogensinde at tage et lån. Det kan gøres nemt og enkelt og endda online. Står du og mangler en ekstra hånd til udgifterne, huskøbet, julegaverne eller blot til ekstra økonomisk overskud i hverdagen? Hvis dette er tilfældet, og du ønsker at tage et lån, er der et par ting, du skal være opmærksom på, inden du blot kaster dig ud i at vælge det første og bedste.

Nedenfor får du et par gode råd, der er værd at overveje, inden du tager dit næste lån.

Sammenlign forskellige typer lån

Inden du begiver dig ud i at tage et lån, er det selvfølgelig nødvendigt at vide, hvor stor en økonomisk støtte, du har behov for. Er der blot behov for et par ekstra kroner til de dette års julegaver, eller er der tale om et større beløb til drømmehuset? Der er meget forskel på lån og de forskellige lånegivere, og det kan altså være en fordel at undersøge mulighederne som det første i låneprocessen. På denne måde kan du nemmere finde frem til det billigste og bedste lån for dig, så du dermed undgår at betale for høje renter. Der findes masser af hjælp online, hvor du kan undersøge de forskellige lånemuligheder og samtidig se lister over nye lån i Danmark, så du hurtigt og nemt får et overblik over de forskellige muligheder for lån

Din indkomst har stor betydning

Har du fast arbejde, eller er din månedlige indkomst måske ustabil? Det er vigtige faktorer i afgørelsen om, hvorvidt du har mulighed for at tage bestemte lån. Har du eksempelvis et fuldtidsarbejde med en fast og god indkomst, stiller det dig bedre i en lånesituation. Dette sender et signal til en potentiel lånegiver om, at du er i stand til at betale lånet tilbage igen.

Har du derimod en lavere indkomst, eller er din indkomst ustabil, kan det være en dårlig ide at tage et lån – og i mange tilfælde vil udbydere af forbrugslån afvise dig. Dog kan et kviklån være en mulighed i dit tilfælde. Mange udbydere af kviklån sætter ikke de store krav til oplysninger fra låneren. Samtidig er en af fordelene ved kviklån, at selve låneprocessen er hurtig. Du vil dermed, i mange tilfælde, kunne få udbetalt beløbet så snart, lånet bliver godkendt.

Undgå at tage mere end et enkelt lån ad gangen

Optager du lån hos flere forskellige lånegivere på én gang, at du har dobbelt rente på dine lån. Det kan derfor ende med at blive dyrere for dig og en langt mere ineffektiv måde at betale lånet tilbage på.

Lån ikke for at kunne betale et andet lån

En god huskeregel er at undgå så vidt muligt at blive ved med at tage nye lån for dermed at kunne betale tilbage på andre lån. Det er ikke gratis at låne penge, og der bliver konstant ved med at løbe renter på. Har du derfor allerede gæld og fortsat tager lån for at kunne afvikle den eksisterende gæld, kan du risikere at ende i en ond cirkel, hvor det bliver svært at få betalt det hele af og blive kvit med sin gæld.