Står du i en situation, hvor pengene er små, men du skal bruge dem til enten et større eller mindre køb? De fleste kommer før eller siden ud for at skulle optage et lån.

I dag findes der mange forskellige lånetyper- og udbydere på markedet. Derfor kan det umiddelbart være svært at tage stilling til, hvad du bør vælge. Nedenfor får du tips til, hvordan du optager et billigt lån. 

Det skal du vide om online lån

I dag har du mulighed for at låne penge online, hvis du står og mangler penge. Der findes alverdens udbydere, der kan gøre, at lånemarkedet hurtigt bliver lidt af en jungle at navigere i.

Først og fremmest er det derfor essentielt, at du kender til markedet og de forskellige lånetyper. På den måde kan du nemmere sammenligne de forskellige og i sidste ende vælge udelukkende på baggrund af dine behov.

De fleste søger et billigt lån, hvor renterne og de øvrige omkostninger er så lave som overhovedet muligt. Det er nemlig vigtigt at være opmærksom på de omkostninger, der følger med et lån. For eksempel er kviklån ét af de lån, der er blandt de dyreste online lån modsat i banken.

Når du skal finde et online lån, skal du være opmærksom på renter og ÅOP. ÅOP er de årlige omkostninger i procent, som er vigtige at fokusere på. Det kan give dig en idé om, hvor dyrt lånet er. De afslører alle de omkostninger, der medfølger. Her er det vigtigt, at du sammenligner forskellige lån ved at fokusere på de årlige omkostninger og renter.

Sådan låner du penge online

Hvis du har besluttet dig for at tage et billigt lån, så er næste skridt at ansøge om lånet. Der er altid en række krav forbundet med at låne penge – dem skal du holde øje med hos de respektive udbydere.

Når du har fundet en låneudbyder, der virker mest optimal for dig, og som opfylder dine behov, skal du beslutte dig for et lånebeløb. Derefter skal du udfylde en ansøgningsformular med personlige oplysninger – både CPR, navn, adresse og bankoplysninger. Efterfølgende kan du sende ansøgningen afsted, som senere vil blive vurderet. I mange tilfælde kan du få penge udbetalt samme dag, du har sendt ansøgningen. Når du underskriver det tilbud, udbyderen sender, skal du gøre det med NemID.

Inden du vælger at ansøge, skal du huske nøje at overveje de konsekvenser, der kan være forbundet med at tage et lån – for eksempel renter og øvrige omkostninger.